Xenon szettekről

Forgalmazzuk a xexon szettek teljes palettáját, a normál xenonoktól a bi-xenon szettekig, a normál trafós xenonoktól a slim trafós xenonokig.
Kínálatunkban megtalálhatóak H1,H3,H7,H11,HB3,HB4,D2C,D2R,D2S, és természetesen a H4, és H4-Bi xenon szettek is. Kaphatóak különböző befogató és átalakító kiegészítők is.35W Xenon szettek főbb jellemzői:
Teljesítménye: 35W
Működési feszültség: 10-16V
Indításkor maximális áramfelvétel: 10-15A
Normál áramfelvétel: 3.2A
Működési hőmérséklet: -40C- +105C
A xenon szett normál szabvány szerint 35W-os de vannak 55W-os szettek is, utóbbiról majd később ejtünk szót.*
A normál 35W xenon szett 2-3x jobban világít mint a hagyományos 55W-os halogén fényforrás.
Élettartama 3000-4000 óra, szemben a hagyományos izzóéval ami kb.500-800 óra.
Ráadásul a halogén izzók érzékenyek az úthibákra, tehát minden gödör, rázás nyújtja az izzószálat és ezért gyorsabban kiégnek a gyári izzók. A xenon izzóban nincsen izzószál, itt ív kisüléssel éri el a nagy fényerőt.
Sokféle színben kapható xenon szett, de cégünk kizárólag 6000K (néhány foglalatban kapható 4300K) értékűt forgalmaz.
Ennek több oka is van. Ettől nagyobb (8000K,10000K,12000K) már kék és lila színűek, mellyel látni nem igazán lehet, csak ”menőzni”, ettől kisebb értékűek már nem fehér fényűek, inkább sárgásak. Ezért legjobban látni a 6000K xenon szettekkel lehet.

Gyártmányok:
Sokféle forgalmazótól lehet már venni xenon szettet, van aki márkanév megtévesztéssel kívánja előtérbe helyezni a xenon termékeit. Ezt nem tartjuk tisztességes üzletpolitikának ezért cégünk nem kíván erre az útra lépni.
Vannak akik úgy jellemzik xenon szettjüket, hogy German technology, U.S.A Technology. Általában ezek a xenon szettek drágábbak mint a nálunk kaphatóak, akár 2-3x drágábbak is lehetnek, de általában semmi közük az U.S.A-hoz és a germánokhoz, mert ezek is Kínában készülnek, csupán hosszabb garanciaidőt biztosít a forgalmazó, amit természetesen be kell építeni a fogyasztói árba, ettől kerülnek ezek akár 3x annyiba mint a nálunk kapható Thunder xenon szettek.
A Thunder Xenon szett már régóta(több éve) szerepel a kínálatunkban, megbízhatónak tartjuk, ha ez nem így lenne biztos váltottunk volna már gyártót. A Thunder xenonokra 1 év a garancia, ára kedvező, mely jó minőséggel párosul.
Cégünk a xenon garanciát kiemelten kezeli, hiszen tudjuk milyen xenon nélkül közlekedni, ezért ha bizonyíthatóan a xenon szett hibás és azt nem külső behatás, vagy szakszerütlen beszerelés okozta(mert az kizáró ok lehet) akkor a hibás izzót, vagy trafót azonnal kicseréljük üzletünkben, a garanciális feladatokat cégünk elintézi, nem kell önnek heteket, esetleg hónapokat várnia amíg kicseréli önnek az importőr, vagy szerviz.


Hitek és tévhitek, átlagos kérdések és válaszok.

Ha szeretnék beszerelni egy xenon szettet a kocsimba el kell vágni, esetleg át kell alakítani a gyári kábeleket?
-Nem! A saruk ill. csatlakozók segítségével a régi csatlakozóval kell összedugni a xenon vezetékeit, csak a kábelátvezetőt kell befúrni, (gumifedél esetén bevágni) a fényszóró fedlapján.
Szeretnék az autómba egy bi-xenon szettet szereltetni.
-Bi-xenon szettet általában csak olyan autókba lehet szerelni aminek ezt a foglalata lehetővé teszi, pl. H4. Itt 1db izzó gondoskodik a tompított és a távolsági fényéről, amit egy elektromágnes mozgat hátra-előre. Ha önnek külön izzó gondoskodik a tompított és távolságiról akkor 2 db xenon szettet kell beszerelnie.
A kocsiba nincsen motoros fényszórómagasság állítás. Be lehet így is szerelni a xenont?
-Természetesen beszerelhető, de ha tegyük fel beül a hátsó ülésre valaki akkor mit fog csinálni? Mert leállítani nem lehet, pislognak a szembejövők. Nos ilyen autókba nem javasoljuk a xenon szettet.
Azt mondják a szervízben, ha kicserélem a gyári izzókat xenonra, elveszti az autó a garanciáját. Igaz ez?
- Nem, nem igaz. Hiszen ez nem érinti a kocsik főalkatrészeit és egyéb érzékeny rendszerét. Ha esetleg valami gond van a kocsival és a szerviz azt állítja, hogy azért ment tönkre valami mert a xenon be lett szerelve, akkor a szervíznek bizonyítania kell azt! Tehát garanciavesztéssel nem jár! Előfordulhat természetesen olyan dörzsölt gyártó, hogy erre a garanciális feltételekben kitér, ezért érdemes azt átolvasni, hátha másként rendelkeznek.
Szeretnék beszereltetni xenont a ködlámpákba is. Jó megoldás ez?
- A normál fényszóróbúrákkal ellentétben a ködlámpának más teret kell világítania, ráadásul alacsonyabban is van, hogy minél közelebb a fölre, ill. oldalirányban világítson. Ennek a fénye véleményem szerint ködben megfelelő, ezért azt nem fontos kicserélni.
Be tudom én magam is szerelni a xenont?
- Ha van némi elektronikai ismerete akkor igen, mert a leírás is segít ebben egyébként javaslom szakemberrel beszereltetni.
Mennyi ideig tart beszerelni a xenont az autómba?
- Ez változó. Általában 1 óra, de sajnos vannak kirívó esetek is(Pl. Renault Clio II. is ilyen)amikor akár a lökhárítót is le kell venni, hogy ki lehessen venni a lámpabúrát, mert más módon nem férni hozzá az izzókhoz.
Azt hallottam, hogy nem ajánlott a xenon szett, mert jobban melegszik mint a hagyományos 55 W-os halogén izzók?
- Nem igaz! Teljesen más elven működik a két izzó, és bármely megdöbbentő, kb. 50%-al kevesebb hőt termel mint a hagyományos halogén 55 W-os izzók, mert itt nincs izzószál.
Azt hallottam, hogy a xenon szettek károsíthatják a foncsort igaz ez?
- Nem, nem igaz! Hiszen UV fényt nem bocsájtanak ki, csak ez mattosítaná meg a foncsort.
Műbizonylat jár e a xenon szettekhez?
- Nem, az nincs. Egyik utólagos xenon szetthez sincs műbizonylat. Ezt mindenki saját belátása szerint használja, vagy ne használja. Hiszen a jelenlegi Magyar jogszabályok szerint csak olyan autóba lehet xenon szett, amelyben automata fényszórómagasság állítás és fényszórómosó is működik. További információért kérem nézze meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság rendeletét, vagy keressen bennünket információért.
Az autóval karamboloztam és tönkrement az egyik oldalon a xenon világítás. Lehet külön is vásárolni trafót és égőt is?
- Kapható természetesen külön minden xenon alkatrész is, nem kell ezért újból teljes szettet vásárolni.
Ha önöknél vásárolok xenont és más szereli be akkor is él a garancia?
- Természetesen, de mindenképpen feltételezzük azt, hogy hozzáértő szereli be. Ha esetleg a hozzá nem értő beszerelésből adódott a hiba ez estben a garancia érvénytelen.
A xenon nem vakítja jobban a szembejövőket, mint a gyári izzó?
- Elvileg nem. De minden fényszórónak van szórása a holttérben amit esetleg a xenon fényerejéből adódóan erősebb lehet. Nagyon fontos, hogy a foglalatba rendesen be legyenek illesztve az izzók, mert ha esetleg megbillen kicsit oldalra akkor már össze vissza világít, csak éppen az útra nem. Tipikus példa erre az Astra G típusok. Itt a tompított izzókat speciális három füles foglalat rögzíti. Ez ha nincs a helyén és erőszakosan így is berakják, akkor általában 1 esetleg 2 fül is letörhet és akkor a kányákat lehet vele nézegetni, vagy az éppen a szembe jövőket.
Nekem olyan autóm van ami kijelzi ha kiég az izzó. Ebbe is lehet xenont beszerelni?
- Természetesen lehet. Csak az arra alkalmas xenon szettre van szükség. Pl. a slim szettek ilyenek, vagy lehet esetleg normál xenon mellé WC01 átalakítót csatlakoztatni és máris megoldódik a probléma.
* Szeretnék 55W-os xenon szettet venni, mert azt hallottam, hogy az jobban világít mint a 35W-os szett. Igaz ez?
- Nem, nem igaz! Azért mert az 55W-os szettekben csak a trafó különbözik amiben egy plusz fogyasztó van(20W). Ennek akkor van jelentősége, ha az autó kizárólag 55W-ot fogad el.
Hallottam olyat egy ismerőstől, hogy bizonyos xenon beszerelése után nem tud rádiót hallgatni ha a világítást felkapcsolja. Van esetleg ehhez zavarszűrő, kell e hozzá?
- Igen már mi is hallottunk erről nem tudjuk mi a probléma vele, de a Thunder xenonoknál nem találkoztunk még ilyen problémával. Zavarszűrőnk sincs, mert a nálunk forgalmazott szettekhez nincs rá szükség.
Azt hallottam, hogy a xenon szettek távolabb világítanak mint a gyári izzók. Igaz ez?
- Nem teljesen ebben a formában, de igaz. Mivel elvileg a xenon sem világít távolabb, csak az eddig sötét(szürke) részek is láthatóak lesznek a xenon fénye miatt. Pusztán jobban megvilágítja az utat és így azt is meglátjuk amit eddig csak nappal.
Az autómban H7 és H1 izzók vannak. Érdemes kicserélni a távolságit is xenonra?
- Igen, szerintem érdemes. Hiszen lehet, hogy a távolsági eddig elég volt, de a xenon mellett mint a gyertyafény fog világítani és így szinte semmit sem fog érni. Javaslom a refi cseréjét is xenonra!

Remélem minden általános, xenonnal kapcsolatos kérdésre sikerült válasz kapnia.
Ha ez mégsem sikerült, kérem keressen bennünket mailben, vagy telefonon.


TUTIautoHIFI


kék neonpár 8
kék neonpár 8"
2 990,- Ft/db
Akció már csak 11 napig
eredeti ár: 5 990,- Ft


DLD 500+ láda - DLD autóhifi mélyláda 30 cm nyomóval
DLD 500+ láda
25 990,- Ft/db
Akció már csak 11 napig
eredeti ár: 29 990,- FtMIRR-106 - Tükörmonitor menetrögzítővel, tolatókamerával
MIRR-106
14 990,- Ft/db

    © 2008. ZalaWare Kft.    Kezdőlap  •  Érdekességek  •  Segítség  •  Üzletünk  •  Vásárlási tájékoztató  •  Referenciák